mob-menu
29 Iunie 2020 | TALMAZAN TALK

1.Talmazan TALK- 3 Principii de bază

Toată activitatea în Social Media, și aici nu mă refer neapărat la Instagram și Facebook, se va baza pe trei momente. Și când zic momente, mă refer la: generarea traficului, atragerea atenției și crearea contentului.

Cu primul proces e foarte simplu și aici noi putem include publicitatea, partea de influence marketing, cross posting, PR reciproc. Când ne referim la partea de atragere a atenției, care este destul de importantă, din motivul omiterii unor momente- pierdem foarte mult trafic. Inclusiv eu îmi dau seama că în comunicare mea sunt pierderi de foarte mult trafic, pentru că instrumentele și materialele utilizate în comunicare sunt foarte statice, și poate, nu sunt interesante pentru publicul meu. De aceea, pentru a atrage clienți, verificați punctat conturile care au un engagement mare, analizați cum ei vă atrag pe voi și încercați să implementați aceleași tehnologii. Menținerea acestora înseamnă contentul. Dacă înainte publicul conturilor creștea foarte repede, astăzi chiar și aceiași influenceri, dacă ar începe să-și crească un cont de la zero, nu ar reuși să o facă atât de repede. De aceea, menținerea audienței și a traficului pe care l-ați generat, va fi contentul pe care îl livrați. 

Astăzi comunitățile sunt un pic mai restrânse și mai focusate pe categoriile de interes. Cu cât mai diversificat va fi contentul, cu atât mai mulți followeri veți avea. Cu cât vă veți focusa mai mult pe o singură tematică, cu atât mai puțini vă vor urmări. Nu vă îngrijorați dacă nu aveți multe like-uri, mai bine dezvoltați o comunitate mică, dar mai calitativă decât milioane de urmăritori și practic majoritatea inactivi. 

Sper mult că am fost cât se poate de explicit în privința celor 3 mini-principii, pe care recomand să le puneți la baza creării și menținerii unui cont. Sunt principiile de care țin cont eu în experiența mea ca specialist în Social Media și care pot spune cu încredere că chiar funcționează. 

Astăzi am dat start programului ”Talmazan Talk” și o să depun tot efortul ca să intervin periodic, cu un așa format de sfaturi utile pentru cei care doresc să-și optimizeze activitatea în Social Media.