mob-menu
29 Iunie 2020 | TALMAZAN TALK

6.Talmazan TALK- Cum să faci bani VARA asta.

Astăzi discutăm un subiect mai specific, discutăm de oportunități de a câștiga bani în perioada ce urmează. 

Respectiv dacă mulți din voi sunteți în categoria studenți sau cei care nu o să aibă ce să facă vară, vreau să vă povestesc despre oportunitățile de a câștiga niște bani. În ziua de azi, social media în contextul carantinei a venit foarte popular și s-au născut chiar anumite profesii care reies din necesitate, care vine din piață.

Vreau să vă povestesc despre minim 3 profesii pe care dacă voi le veți cuprinde și le veți înțelege, veți putea face bani și scoate investiți.

Prima profesie, una nouă de la care vreau să încep este Story Maker. Este persoana care se ocupă doar de story-uri, care se ocupă de crearea, montarea, publicarea story-uri pentru companii sau persoane fizice.  Respectiv o medie de story-uri  poate fi de la 5 la 10 sau 15 stories pe zi. De aceea persoana care se va ocupă cu asta trebuie sa dețină o creativitate foarte mare la context de creare produs, montaj în aplicații și toate astea sunt plătite.

A doua profesie care este un pic mai complexă se numește Traffic Manager. Este o persoană care setează publicitatea. Deci noi ne-am dat seama că content marketing, postările nu aduc valoare multă pentru business acum, plus că trebuie și ele promovate. De aceea, ca persoană care să știe să seteze publicitatea, să seteze analitică, să înțeleagă cum se setează o publicitatea în facebook, instagram, odnoklassniki,sau alte retele- se cheamă Traffic Manager și aduce trafic sau vizibilitate pentru afacere.

A treia profesie despre care eu mai puțin pot să vă povestesc deoarece nu dețin expertiză în ea, este Copywriting-ul. Copywriting-ul este elementul de a scrie texte, de a scrie nu pur și simplu combinații din litere, dar de a scrie texte manipulatorii, corecte care să fie clare, ce vreau eu de la tine și să fie conversionale pentru afaceri.

 De aceea dacă voi sunteți studenți, dacă aveți timp liber. Poate sunteți mămică în concediu de maternitate, dacă sunteți pur și simplu antreprenor cu mult timp liber pentru că ce aveți de făcut dacă businessul este deja pe roate. De aceea puteți să faceți un ban și să profitați de minim trei profesii întrebate pentru diferite formate de lucru: outsource, freelancer și inhouse. 

Dacă vreți să fiți freelancer și să luați vreo 4-5 companii, puteți să cereți de la 50 euro pentru story maker de companie. Ca traffic manager de asemenea puteți să începeți așa de la un preț mai mic, dacă sunteți începător. Dacă vreți să fiți in-house, salariul o să varieze de la 4000 până la vreo 8000, nu mai mult pentru aceste funcții.

Dacă sunteți copywriter puteți posibil in-house să cereți de la 5000 până la 10000 euro, în funcție de companie, de sarcini, sau în funcție de cât de bine scrieți.

Dacă sunteți agenție, deja prețurile acolo cresc mai mult și voi puteți să faceți mai complex procesul. Dacă nu dețineți expertiză și sunteți începător, atunci pentru voi perfect o să fie sau să lucrați într-o companie sau să faceți freelancing.