mob-menu
04 Iunie 2020 | SOCIAL MEDIA

Aplicații Must Pentru Instagram

   Nu este deloc o noutate că Instagram este una dintre cele mai populare platforme pe Social Media de pe care nu trebuie să lipsești nicidecum. Odată cu faima acestei aplicații vine și presiunea pusă pe utilizatori pentru a realiza postări la un nivel cât mai înalt. 

    În acest articol am adaugat Top 15 cele mai folositoare aplicații care nu trebuie să lipsească de pe dispozitivul tău. Acestea îți vor oferi oportunitatea de a naviga mai simplu, economisind timp dar și o metodă mai creativă de a gestiona postările tale. Mai jos le vom caracteriza pe fiecare în cateva fraze, le vom oferi și o notă în funcție de cât de des le poate utiliza un Social Media Manager, dar și vom anexa modele de editări pe care le-am realizat pentru a te ajuta să decizi dacă se vor regăsi acestea pe dispozitivul tău sau nu!

 

 

Canva:

Nota: 9/10

Canva face parte din aplicațiile pentru Social Media, aceasta te ajută să creezi designuri unice cu pozele sau videoclipurile pe care le deții fără a fi un designer profesionist, într-un timp foarte scurt. La baza are o mulțime de șabloane, gratis și cu plată și te lasă să îți utilizezi creativitatea pentru a face ,,Minuni”.

 

 

 

InShot:

Nota: 10/10

InShot face parte din categoria Montaj Video și oferă posibilitatea de a redacta videoclipuri, de a le redimensiona și a le adapta după necesitate. Pe lângă redactarea videoclipurilor poți adăuga o mulțime de stickere și emoji ce oferă conținutului o dinamică sporită. Un alt punct forte este colecția de muzică pe care o posedă, astfel ești sigur că vei găsi o melodie perfectă pentru videoclipul tău.

 

 

Pixaloop:

Nota: 7/10

Este o aplicație ce poate fi utilizată pentru Instagram, dar si pentru FaceBook. Aceasta îți oferă posibilitatea să creezi o poză mișcătoare pentru un tip unic de artă. În esență, dintr-un videoclip ai posibilitatea să îngheți tot cu excepția unui singur element. Același efect îl putem găsi și în aplicația Cinemagraph Pro.

 

 

Mojo:

Nota: 8/10

Mojo face parte din categoria aplicațiilor extrem de bune pentru Instagram. Aceasta îți oferă posibilitatea să creezi videoclipuri uimitoare pentru Instagram Story. În cadrul aplicației avem o varietate mare de șabloane cu posibilitatea extrem de ușoară de montare. Cu siguranță este un must pentru fiecare Social Media Manager, poate nu va fi utilizată zilnic, dar rezultatele finale sunt uimitoare.

 

 

Grid Post:

Nota: 5/10

Grid Post nu este o aplicație utilizată des, dar o putem cataloga drept un must pentru un Social Media Manager sau pentru un fan al postărilor neobișnuite pe Instagram. Aplicația îți oferă posibilitatea de a tăia pozele tale în mai multe părți pătrate și să le postezi pe Instagram pentru a-ți impresiona urmăritorii și vizitatorii profilului.

 

 

Cut Story:

Nota: 9/10

Cut Story face parte din aplicațiile must pentru Instagram Stories. În caz ca ai un videoclip de 2 sau 3 minute dar îți dorești neapărat să-l postezi pe Instagram Story, această aplicație are soluția. Este suficient să încarci videoclipul, îi poți adăuga un fon, stickere, text etc și aplicația îl va tăia automat în bucăți mici, perfecte pentru a fi postate pe Story.

 

 

RFV:

Nota: 5/10

RFV este aplicația perfectă ce permite rotația unui videoclip. În unele momente realizăm un video și ne dăm seama că dispozitivul nu a fost ținut corect și avem nevoie de ajustări la acest capitol, RFV este aplicația care îți vine în ajutor în astfel de momente. Cu toate că este excelentă din punct de vedere a utilizării, primește o notă scăzută din cauză că este folosită destul de rar. 

 

 

Inpreview:

Nota: 3/10

Inpreview este ideală pentru a programa postările și cum vor arăta acestea în feed. Cu toate acestea, nu este o aplicație pentru toți deoarece unii deja au pregătit feedul de un designer și nu mai au nevoie de acesta. Nu ezita să o încerci, poate va fi perfectă pentru tine!

 

 


  

KuniCam, StoryLux si DesignLab:

Nota: 2/10

Toate aceste aplicații au fost catalogate împreună deoarece au aceleași funcții. Sunt aplicații pentru Instagram Story, dar pot fi folosite și pentru postări. Au o varietate de rame, efecte vintage și stickere destul de specifice. Nota este scăzută din cauza că sunt rar folosite în general, dar din nou depinde ce feed are profilul tău sau cat de mult îți place sa experimentezi în această direcție!

 

Videoleap:

Nota: 10/10

Videoleap face parte din categoria Montaj Video și poate fi folosită drept o alternativă la InShot. Aceasta îți dă posibilitatea să utilizezi rame pentru video și are o gamă complexă de șabloane. Pe lângă aceasta, aplicația îți oferă posibilitatea înregistrării. Cu siguranță este o aplicație ce merită încercată și chiar ce nu trebuie să lipsească de pe dispozitivul tău!

 

 

Clipomatic:

Nota: 10/10

Clipomatic este una dintre puținele aplicații ce-ți oferă posibilitatea să faci story și videoclipuri în general cu subtitrare. Instrucțiunile sunt extrem de simple, este necesar doar să apeși pe REC și automat discursul tău se va transforma în text. Pe lângă aceasta, este de apreciat multitudinea de limbi cunoscute de aceasta, un factor întâlnit cam rar!

 

 

Stopmotion:

Nota: 9/10

Stopmotion este o aplicație extrem de interesantă ce adună mai multe poze făcute una după alta și creează videoclipuri Stop Motion. Nu este o aplicație utilizată zilnic, însă rezultatul final este peste așteptările oricui și partea cea mai bună e că nu necesită cunoștințe foarte ample.

 

 

Bigvu:

Nota: 9/10

Bigvu este o aplicație mai mult pentru cei ce fac adresări. Aplicația te ajută să reții discursul tău în timp ce faci înregistrări. Bigvu transformă pozele,videoclipurile și tweeturile în scvențe video uimitoare. Nota este mai mult recomandabilă, fiind o aplicație cu un target anumit.

 
 
 
 
Acestea au fost aplicațiile pe care le utilizez cel mai des și care, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să lipsească de pe dispozitivul unui Social Media Manager. Pentru alte idei creative sau noutăți legat de acest domeniu nu iezita să arunci o privire pe contul meu de Instagram @talmazan.md.