mob-menu
01 Iunie 2020 | ABOUT ME

Tu pe cine vezi în oglindă?

    Dacă e să vorbesc cu mine în oglindă, ar fi posibil să aflați ceva nou, dar obișnuiesc să fiu sincer și discret, mai ales atunci când sunt intervievat de cei care mă urmăresc. Totuși ceea ce vreau să vă spun, e că am pornit de jos și doar prin muncă, implicare și absențe de acasă am ajuns aici. Nu foarte mare, nu mic, dar cu dedicație zilnică, ne dezvoltăm și adunăm în jurul nostru oameni frumoși în proiectele noastre.

    Astăzi formăm o echipă, alături de care, timp de trei ani, umăr la umăr muncim pentru ASAP Digital Team. De doi ani Talmazan School, a instruit în digital marketing peste 1000 de studenți, din țară, cât și din întreaga lume, online și offline. Prom Capsula, proiectul care în 2020 și-a făcut apariția pe piață, cu produse unice pentru absolvenți, instituții de învățământ și companii. Urmat de Kick Social Work care își desfășoară activitatea pe piața națională, cât și internațională. Una dintre cele mai însemnate realizări, este cea mai grandioasă conferință pentru mediul de afaceri din Republica Moldova - Zoom Your Business. Sau cele patru conferințe anuale despre afaceri și pentru antreprenorii din Republica Moldova- Business Camp. Dacă ar fi să vă povestesc despre activitatea mea la nivel internațional, o să mă laud cu agenția Reputation House, cu sediul central în Hong Kong, are peste 210 angajați din întreaga lume, specializați în digital marketing, PR, SEO, SMM, dezvoltare și promovare.

    Pentru unii descrierea personală începe cu date biografice. Eu fiind un carierist înrăit, aleg să povestesc din prezent spre trecut. Dacă ar fi să vorbesc de timp, acum e cea mai importantă zi din viața mea, dar niciodată nu uit de unde am pornit. Născut la 26 mai 1988, într-o localitate din raionul Hâncești, de la Sărata Galbenă, acolo unde am fost un fel de Ion Creangă de la Humulești.  Visul meu dintotdeauna a fost să călătoresc. Tocmai de aceea am ales să-mi fac studiile la “Colegiul Național de Comerț” al ASEM, Facultatea Turism și Servicii Hoteliere, cu ideea de a fi mereu în mișcare, altundeva decât în Chișinău sau chiar Moldova. Câțiva ani mai târziu, m-am reprofilat și mi-am găsit locul potrivit la “Academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice”, Facultatea “Arte Dramatice și Management Artistic”. Nu că nu aș fi modest, dar de mic copil sunt un afacerist convins. Mai târziu, am dat naștere unui proiect pe nume Special.md, care se ocupa de imaginea unui eveniment – decor.Până în anul 2014, când am început să fac Digital Marketing, am tot testat idei de afaceri. Azi, însă, mă aflu într-un nor care tinde să cuprindă mai multe afaceri și multe alte țări. Din 2019, sunt speaker internațional în Digital Marketing cu activitate în patru țări: Republica Moldova, România, Russia și Hong Kong. Mă mândresc cu un impact de peste 50 000 de beneficiari la evenimentele în care sînt prezent. Unul dintre cele mai însemnate pentru mine proiecte este Бизнес Молодость, dar și parteneriatul cu Universitate ”Синергия”.

    Părinții mei, modești de fire, pe de parte cunosc domeniul meu sau tot ce înseamnă Instagram, Facebook, Pixel, Conversie, dar tare bucuroși când mă văd la televizor. Tata - constructor de profesie, mama- vier în Colhoz și o gospodină a casei, de la care am moștenit hobby-ul de a prepara gustoșenii. O altă realizare a mea, pe lângă “copiii” enumerați mai sus, mai am doi, născuți într-o zi. Am ales să-i numesc Oliver și Oscar deși aș putea spune că sunt la fel de năstrușnici ca și Asterix și Obelix, totuși atât de diferiți unul de celălalt. Mama lor, o femeie puternică și înțelegătoare, femeia care mă susține în tot ceea ce fac, iar armonia de acasă, îmi luminează calea spre succes, îți datorez asta - Dorina Talmazan.

  Probabil vă întrebați cum îmi petrec timpul liber? Recunosc! Mai rar cu familia, prieteni mai puțini, dar cei care sunt, strânși într-un pumn, prefer să-i adun la o masă rotundă, iar eu să fiu bucătarul serii. Alteori în liniște cu mine, la o plimbare prin lume. Poate nu o să credeți, dar satisfacția mea e să muncesc, chiar și atunci când nu sunt la birou. Poate pentru că îmi doresc mai mult sau ceea ce nu am avut până acum?! Cu siguranță, doza mea de energie sunt momentele când vorbesc celor trei, zece, o sută sau o mie de oameni din fața mea - tot un fel de a petrece timpul cu cei dragi. Sau poate asta înseamnă să faci ceea ce-ți place? 

Eu vă las aici, posibilitatea să-mi trimiteți scrisori cu întrebări. Ce vă doriți să aflați?
Până data viitoare, prieteni!


P.S. Reflecția mea în oglindă poate fi conturată de spusele lui Текумсе.

 

“Жи­вите так, слов­но смер­ти нет. 

Ува­жай­те мне­ние всех, но тре­буй­те от них то­го же. 

Лю­бите жизнь, де­лай­те ее луч­ше для близ­ких и даль­них. 

Не су­дите и не кле­вещи­те ни на ко­го и ни на что — это удел глуп­цов. 

Ува­жай­те лю­дей, зна­комых и нез­на­комых, да­же ес­ли ник­то не оце­нит их. 

Ни­ког­да не уни­жай­тесь ни пе­ред кем. 

Стре­митесь про­жить дол­го, что­бы слу­жить лю­дям. 

Про­сыпа­ясь, ра­дуй­тесь све­ту, теп­лу, пи­ще, кро­ву, прос­то ра­дос­ти жиз­ни; ес­ли по­водов для ра­дос­ти нет, в этом толь­ко ва­ша ви­на. 

Го­товь­тесь с честью встре­тить день, ког­да всту­пите на Тро­пу. 

Ког­да этот день при­дет, не бой­тесь, не упо­доб­ляй­тесь мо­лящим об от­сроч­ке. 

Спой­те свою пес­ню смер­ти и отой­ди­те, как ге­рой, воз­вра­ща­ющий­ся до­мой”.