mob-menu
09 Iunie 2021 | SOCIAL MEDIA

Acțiuni ce îți pot ruina contul de Instagram

Acțiuni ce îți pot ruina contul de Instagram 

 

Instagramul se poziționează în topul celor mai populare platforme de social media, dar și cea mai bună pentru conținut și campanii cu reclame. Cu siguranță ai auzit despre faptul că Instagram aduce constant modificări asupra algoritmului, forțând creatorii de conținut și nu doar, să își modifice strategiile mai rapid decât adierea vântului, iar că să fii în armonie cu algoritmul în continuă schimbare îți prezint 3 acțiuni ce pot duce la ruinarea contului tău. 

 

  1. Follow - Unfollow 

 

Să ai o comunitate cu cât mai mulți urmaritori este desigur un avantaj, dar la fel de importantă este și calitatea celor ce te urmăresc și nu cantitatea, iar ciclu acesta de follow/unfollow este o strategie enervantă, dar și riscantă, deoarece contul tău poate fi suspendat și considerat drept spam, ceea ce îți va scădea considerabil din vizibilitate pe instagram. 

 

  1. Regularitatea și consecvența postărilor 

 

Asigură-te că ai un plan bine pus la punct și consistent cu ce vei posta pentru o perioadă determinată de timp, astfel încât să creați și anticipare printre urmăritori. Stabilirea unei rutine de postări zilnice sau săptămânale va menține nivelurile de activitate asupra profilului, respectiv algoritmul instagram vă va percepe ca pe un cont activ, sporind vizibilitatea printre celelalte conturi. 

 

  1. Hashtagurile (Utilizarea hastagurilor irelevante )

 

Importanța hastagurilor este de necontestat, acestea pot crește semnificativ acoperirea postărilor dvs. și vă pot pune conținutul în fața unui public mai mare, puteți utiliza pâna la 30 de hastag-uri în postarile dvs. de feed, dar să nu aibă nici un impact, în schimb utilizarea a aproximativ 7 sau 10 hashtaguri  relevante și bine cercetate vor face mult mai mult decat 30 de hashtaguri alese la întâmplare. Asigurați-vă că păstrați hashtaguri relevante pentru nișa dvs. astfel încât să ajungeți la publicul țintă. 


 

Să menții mereu o audiență caldă și activă (vezi articolul despre audiențe) nu este ușor, dar evitând aceste greșeli, veți fi într-o poziție mai bună și mai aproape de a obține succesul.