mob-menu
/ 48 vezi toate

10 pași cum să câștigi de la 500 – 1000 euro pe lună în online!

Cert este faptul că în ultimii 2-3 ani au apărut multe profesii noi! Sunt zeci de scenarii și metode cum ai putea câștiga bani fiind student, mămică, șomer sau având 2-3 ore libere zi de zi pentru un alt job! Pentru a înțelege mai bine cum real se câștigă banii din online, am apelat la opinia specialiștilor pe domeniul digital: Dumitru Talmazan– certificare Facebook Digital Marketing Associate, certificare MBA Executive, antreprenor digital, speaker internațional și expert în Digital Comunicare.

„Dumitru ne-a comunicat despre unul din cele mai întrebate scenarii a anului 2020 și cu siguranță modelul cel mai popular și de perspectivă al noului an- calea de la necunoaștere la angajat sau specialist freelance cu un venit de la 500- 1000 euro pe lună garantat! Dacă depui sârguință poți să evoluezi și spre o afacere proprie în acest domeniu!

Dumitru vorbește despre aceste aspecte și în cadrul webinariilor gratuite organizate despre cum să faci bani din Social Media. Pentru detalii puteți accesa AICI.

Deci, de la ce începem!?

„Ah da, începem de la început! Despre lumea digitală și oportunitățile acestea prin prisma a 10 pași pe care i-am trecut personal până a ajunge să dețin propria agenție digitală și să gestionez un număr atât de mare de clienți anual”, a declarat Dumitru.

 1. Timpul 

Pentru ca să nu te afecteze această decizie, primul pas pe care trebuie să îl faci, este să te decizi cât timp ai la dispoziție sau câte ore pe zi poți să dedici unei profesii noi sau evoluției tale în cadrul acestui domeniu!

De timp va depinde și cât de repede îți vei atinge scopul pentru a deveni expert și desigur cu cât vei fi remunerat.

     2. Direcția 

Domeniul Digital e foarte vast și în ultimii 2-3 ani de la conceptul clasic SOCIAL MEDIA MANAGEMENT a ajuns la o varietate mare de specializări, fiecare specializare presupune un anumit timp de învățare dar și un comision diferit pentru prestare servicii!

Cele mai întrebare funcții, cele mai solicitate servicii pentru 2021 sigur că vor fi:

 • Media Manager
 • Stories MAKER
 • Montaj video social media
 • Copywriter
 • SMM multifuncțional

Și toate acestea atribuite la una sau mai multe rețele sociale. Din start poți să te focusezi pe una sau două din cele mai populare pe teritoriul Republicii Moldova:

– Facebook

– Instagram

– Tik Tok

– Odnoklassniki

– și altele precum Youtube, LinkedIn, Twitter, Vkontakte…

Alege 1-2 sau 3 direcții maxim în cadrul unei rețele sociale care crezi că îți place, care îți crează o asociere pozitivă și ai avea predispunere să intri în profunzime!

    3. Follow us

Pasul 3 presupune o acțiune de research (caută) prin social media, google, mediul și prietenii care te înconjoară cu scopul de a identifica top specialiști deja care lucrează pe direcțiile selectate de tine!

Urmărește activitatea lor, follow la rețelele de socializare, accesează paginile web, vezi ce vorbesc, cum vorbesc, ce cursuri au, unde ei se inspiră, unde învață, pe cine ei urmăresc. Vezi calea celor care au trecut startul acestui domeniu și au atins ceva rezultate!

   4. Start

Începe să faci cunoștință cu domeniul selectat, canale de YouTube, webinarele experților de top, blog, cărți și tot ce e legat de primii pași în industria dată.

*Adițional: dacă ești gata ai putea să abordezi și conținut adițional despre marketing, psihologia consumatorului, NLP, management, ect.

   5. Instruire

Din lista anterioară a experților de top pe care ai selectat să îi urmărești alege pe cel mai favorit. Cumpără un curs a expertului ales sau o serie de consultații, decizia o faci în baza contentului, formatului, manierei de predare a celui care îți place cel mai mult!

Cum se zice începe domeniul cu dragostea.

   6. Acțiuni paralele

În timp ce faci cunoștința cu domeniul și specificul funcției, în paralel cu studiile, instruirile cu plată la experți identifica 3-5 prieteni și propune gratuit serviciile tale în schimb la un feedback și posibilitatea sa pui logo, poza, case-urile lor pe site la tine!

   7. Price dumping

Încearcă să faci primele vînzări! Din motiv că nu ai multă experiență și nu ești asociat cu expertiză pe segmentul ales poți la primii 5-10 clienți și să le oferi o reducere considerabilă de 30-50% la fel sub condiția că vor da feedback, poză logo pe care ulterior le vei plasa pe site!

   8. Decide

În toată această perioadă este posibil să fii angajat dar, acum după ce ai 5-10 modele de succes, după ce ai dedicat ceva timp și ai reușit să vinzi serviciile tale e timpul să te apreciezi: Dorești ceva mai mult? Concediază- te de la servici, nu mai lua credite, bani de la părinți pentru a suplini necesitățile zilnice. Cu alte cuvinte nu mai activa planul ,,B,, și ai încredere în propriile forțe și depune efort maximal. Acum e ocazia perfectă să pornești altfel, în fața ta sunt doar oportunități!

   10. Crește

Următoarea etapă este cea mai complexă și interesantă. Pune totul pe proces, clienții, mărește fluxul de clienți și după posibilitate costul serviciilor. În timp vei putea simți ce clienți trebuie, cât costă munca ta și unde este punctul de creștere.
La această etapă este salutabil să ai un Landing page, poate un logo, să pui taskurile în trello sau asana, să folosești google drive și neapărat google calendar.
Învață și aplică excelurile, ele te vor ajuta mult în a structura ideile și a vedea procesul și rapoartele mai clar.

   11. Dezvoltare

Continuă să intri în detalii pe segmentul ales, urmărește ultimile noutăți din domeniu, caută și formează cercul de informare și influență asupra ta ca specialist. Dezvoltă brandul personal, ai grijă ce postezi, cu cine și unde. Piața Republicii Moldova poate fi doar o punte pentru a deprinde abilități și pentru a deține control pe proces și rezultat, privește spre vest și est unde serviciile date pe oră costă de la 20-100 euro

Cât timp îți va lua?

 • Pasul (1/2) – maxim 1 lună
 • Pasul (3/4) – de la câteva săptămâni la câteva luni
 • Pasul (5) – 1 lună
 • Pasul (6/7/8) – maxim 2 luni
 • Pasul (9) – maxim 3 luni
 • Pasul (10) – continuu

În final, dedicând de la 6-10 luni poți pune pe picioare un flux de la 1000 euro pe lună și după care vei putea lua decizia, rămâi în rol de expert angajat, freelancer sau să-ți deschizi propria agenție cu echipă, extindere și venit de la  5-10k euro pe lună.
Mai aprofundat voi vorbi în cadrul webinarului din 29 decembrie, ora 17:00, despre cum să obții beneficii și bani din online prin a lucra ca freelance sau ați deschide propria agenție. Pentru a te înregistra, completează formularul AICI.

Toate cele 10 puncte sunt o carcasă în calea ta de a crește și de-a deține o funcție de viitor cu posibilități enorme atât pe plan profesional cât și financiar!

Succes dragă coleg/ă în  lumea digitală! Ne mai auzim!”, scriu cei de la Talmazan School.

Sursa: Ea.md